Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

kapszulacenter

kapszulacenter

Ezek lehetnek a merevedési gondok okai

2021. február 07. - kapszulacenter

A merevedési zavarnak számos fokozata lehet, kezdve az enyhe problémától, amikor csak nehezen jön össze és csak az esetek egy részében nem áll be az erekció, egészen a súlyos esetekig, mikor az alany tartósan képtelen a merevedésre. Az erekciós problémák fokozata határozza meg a kezelés mikéntjét, míg egy enyhe, alkalmi merevedési nehézségen segít az életmódváltás és a szexuális élet feldobása, addig a súlyos szervi problémák esetében már elengedhetetlen, hogy urológushoz forduljon a beteg és általában potencianövelő kapszulák vagy rosszabb esetben gyógyszerek a megoldás az impotenciára.

potencianovelok.jpeg

Első lépés a megoldás beazonosításához, hogy a merevedési zavar oka pontosan fel legyen tárva, ennek a következők lehetnek az okai:

Gyógyszeres kezelés mellékhatása

Számos gyógyszer a megoldani kívánt probléma mellett negatívan érinti a merevedés minőségét és létrejöttének esélyét. Például számos vérnyomáscsökkentő, vízhajtó, béta-blokkoló, vérhígító, antidepresszáns és kedélyjavító mellékhatása, hogy az erekció bonyolult folyamatának valamelyik elemét akadályozza és ezáltal erekciós gondokhoz vezet.

Párkapcsolati nehézségek

Merevedési gondokhoz vezethet ha a párkapcsolat nem megfelelően működik, például egy megcsalás, rendszeressé váló veszekedések, anyagi nehézségek mind-mind megágyazhatnak a kezdődő erekciós nehézségeknek.

Anabolikus szteroidok

Az anabolikus szteroidok növelik a szervezetben a tesztoszteron szintjét, ami átmeneti szexuális túlfütöttséget képes előidézni illetve az izomtömegnövekedésre is kedvezően hat, de mivel a szervezet érzékeli, hogy a vérben a normál szint sokszorosa van, ezért a saját termelést leállítja a herékben. Egy anabolikus kúra mellékhatása, hogy a saját termelés elapad, a herék összecsoffadnak és hetek vagy súlyos hónapok, míg a normál szint visszaáll.

Elhízás

Az elhízás esetében nem az esztétikai okokkal kell a merevedési nehézségeket beazonosítani, hanem a keringésre gyakorolt negatív hatásaival illetve a tesztoszteron szint csökkentő tényezővel. A túlsúly nagyon negatív hatással van a szabad tesztoszteron mennyiségre, a zsír megköti a tesztoszteront és ezáltal csökkenti a libidót.

Krónikus és állandósult stressz

Ha egy férfit állandó stressz ér, akkor az elkezdi emészteni a szervezetét, többek között a libidóját. A rövidtávú stressz hatása még ösztönző is, hiszen a szervezetet jobb teljesítményre ösztönzi, de ha ez hosszútávon állandósul, akkor az elkezdi éreztetni a negatív egészségügyi következményeit, mint például a felborult hormonháztartás és lecsökkent libidó.

Negatív önkép

A negatív önkép a pszichés problémák táborát erősíti, a férfi ebben az esetben nincs megelégedve önmagával és amiatt frusztrált, hogy a nő mennyire elégedett a testével, ami frusztrációhoz vezet és súlyos esetben esetben erekciós nehézségekhez.

Egészségügyi gondok előfutára

Számos komoly, akár életveszélyes egészségügyi gond előfutára lehet a potenciagond. A szív és keringési betegségeket már évekkel előre jelzi, hiszen a pénisz ereiben már évekkel előbb megjelenik az érelmeszesedés és érszükület, de az anyagcsere gondok és a cukorbetegség indikátora is lehet a potenciagond.

Teljesítmény kényszer

Első együttlét alkalmával jellemző a nagy akarásnak, nyögés a vége. Ilyenkor a férfi le akarja nyűgözni a partnerét, de a túlzott idegesség csak negatívan hat a teljesítményre, hiszen a megfelelő merevedéshez az érfalak ellazulása és relaxált állapota szükséges.

Alkohol, dohányzás, cukros üdítők

A dohányzás közismert, hogy szűkíti az ereket és ezáltal az erekció minőségét is erősen lerontja. Napi 1 doboz cigaretta már több, mint 60%-kal növeli a potenciagond esélyét. A cukros üdítők a vércukor anyagcserébe kavarnak be, míg az állandósult alkohol fogyasztás is tönkreteszi a nemi vágyat.

Helytelen táplálkozás

A sok zsíros étel, transzzsírsavakban gazdag gyorséttermi táplálkozás illetve a túl sok cukros étel bevitele erősen lerontja a férfiak teljesítményét. A szexuális teljesítményt a mediterrán diétával lehet megnövelni, amit számos kutatás is igazolt. A sok olíva bogyó, hal, omega 3 és omega 9, sok gyömölccsel és zöldséggel kedvezően befolyásolja a potenciát.

Mozgásszegény életmód

A sok ülés és kevés mozgás duplán negatívan hat a potenciára, egyrészt csökkenti a tesztoszteron szintet másrészt az erek rugalmasságának árt, vagyis a barlangos sejtek kitágulását nehezíti meg. Az ülőmunkát végzőknek bizonyítottan alacsonyabb a tesztoszteron szintje és fokozottan veszélyeztettetek a keringés gondokkal szemben.

Lelki okok

Súlyos traumák, amik depresszió közeli állapotot okoznak szintén negatívan hatnak a potenciára és problémákat okozhatnak a merevedéssel. Egy válás, haláleset a családban vagy egy munkahely elvesztés mind-mind olyan szerotonin szint csökkenéssel és idegi ingerület átviteli nehézségekkel járhat, hogy ez egy potencia problémában csúcsosodhat ki.

merevedesi zavar oka

Időskori férfi klimax

30 éves korban elkezd hanyatlani a tesztoszteron termelés, ami 50-60 éves kor után ér be egy kritikus szintre, ahol a termékenység és a libidó is vészesen lecsökken. Fitt egészségi állapottal azonban a 60-as évek után is megőrizhető az egészséges szexualitás.

Betegségek, szervi problémák

Számos akut betegség jár merevedési gondokkal, egy előrehaladott érelmeszesedés vagy szívprobléma következménye is lehet az erekciós nehézség. A cukorbetegség szintén tönkreteszi az ereket és ezáltal terméketlenséghez és impotenciához vezethet.

Konklúzió

A kiegyensúlyozott szexuális élet és a jó merevedés előfeltétele a jó egészség és kiegyensúlyozott lelki nyugalom. Ebben az esetben is igaz a megállapítás, ha egészség van, minden van. Vigyázzunk az egészségünkre, mert csak egy van belőle és a jó szexuális élet és ágybeli teljesítmény alapja is a vitalitás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapszulacenter.blog.hu/api/trackback/id/tr1216417588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása