Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

kapszulacenter

kapszulacenter

Here fejlődési rendellenességek

2017. január 08. - kapszulacenter

A herék fontos szerepet töltenek be az utódnemzésben, ám megbetegedésük már gyerekkorban sem ritka.
 

A here leszállásának zavarai
 

A herék leszállásának elmaradása a leggyakoribb fejlődési rendellenességek egyike. Érett újszülöttek esetén 3-4 százalékban, míg koraszülötteknél 25-30 százalékban tapasztalható.

A herék a magzati korban a hasüregben fejlődnek, de a születés idejére, vagy a születés után néhány héten belül a hasüregből a herezacskóba “vándorolnak" a lágyékcsatornán keresztül, így csecsemőknél már a herezacskóban tapinthatók.


Rejtettheréjűség. Ha valamelyik (esetleg mindkét) here nem száll le teljesen a hasüregből, azt nevezik rejtettheréjűségnek (cryptorchismus). Ilyenkor a here a hasüregben vagy a lágyékhajlatban, a lágyékcsatornán belül helyezkedik el.

Ingahere. Ritkán előfordul, hogy a here a herezacskó és a lágyékcsatorna között szabadon mozog, ezt nevezik ingaherének.

Ektópiás here. Amennyiben a here leszállása nem a herezacskóba történik, ektópiás heréről van szó. Ekkor a here általában szintén a lágyékhajlatban (de a lágyékcsatornán kívül, közvetlenül a bőr alatt) található, de ritkán a combon, a szeméremcsont felett, vagy a gáttájékon is előfordulhat ektópia.

A herezacskón kívül elhelyezkedő herékben egyrészt nem megy végbe normális hímivarsejt-képződés, és idővel elsorvad, másrészt - urológiai megfigyelések szerint - gyakoribb a rosszindulatú heredaganatok előfordulása. A


daganat felismerése ilyenkor sokkal nehezebb, mint a herezacskóban jól tapintható here esetén.

A fent részletezett kórállapotokat viszonylag egyszerű észrevenni már fizikális vizsgálattal is. A herezacskóból “hiányzó" here megtalálásához ultrahangvizsgálatot végeznek elsőként, mely mind a lágyékcsatornában, mind a hasüregben rekedt herét kimutathatja. Amennyiben ultrahangvizsgálattal sem találják meg a hiányzó herét, hasi mágneses rezonanciavizsgálatot, vagy hasüregi laparoszkópiás vizsgálatot végeznek.

Ha a csecsemő heréje kétéves korára nem száll le a herezacskóba, akkor kezelésre van szükség. A hereleszállás zavarainak kezelése többcélú: meg kell őrizni a páciens termékenységét, tapinthatóvá (könnyen vizsgálhatóvá) kell tenni a herét, valamint az esztétikai, illetve pszichés problémákat meg kell előzni.

A kezelésnek két fő vonala van: a hormonális terápia, illetve a here sebészi rögzítése lehetőség szerint a herezacskóban (orchidopexia).

(forrás: kamaszpanasz.hu, Dr. Horváth Balázs)

Olvassa tovább a pénisznövelő webáruházban!

A bejegyzés trackback címe:

https://kapszulacenter.blog.hu/api/trackback/id/tr10012108923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása