Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

kapszulacenter

kapszulacenter

Szex: egyszerűen nem bírjuk szuflával?

2017. január 03. - kapszulacenter

A szexuális teljesítőképesség hanyatlásának hátterében gyakran állnak lelki okok. Mi azonban most azt nézzük meg, mi van, ha erőnléti gondok miatt nem megy a szex.

Az egyre csökkenő számú együttlétek és a szexuális kisétvágyúság okairól jó néhány vizsgálat, kutatás próbálta már lelebbenteni a fátylat, több-kevesebb sikerrel. Hogy miért inkább csöndes, sorozatnézős esték jutnak osztályrészül a pároknak a jótékony dorbézolás helyett, abban vezető szerep jut a stressznek, a szellemi-fizikai kimerültségnek, de hatással lehet rá a párkapcsolat hossza, a gyerekek száma, a felek életkora, sőt az egészségi állapotuk is. És ez utóbbinál le is cövekelnénk néhány gondolat erejéig, annál is inkább, mert ezúttal sokkal „prózaibb” okokat keresünk, mint a depresszió, az aszexualitás vagy a változókor.  

A szex is fárasztó – inkább pihenünk

Bár néha már-már az az illúziónk lehet, a világ csak egészség- és biomániásokkal, fitneszgladiátorokkal és örök fiatalokkal van tele, utcára lépve vagy a statisztikai adatokat böngészve nem nehéz belátni: a helyzet közel sem ennyire rózsaszín – persze nem csak itthon. Manapság nagyon divatos az amerikaiakra mutogatni, lám, hova vezetett a fene nagy életöröm- és egészséghajszolás (az amerikai gyerekek egyharmada túlsúlyos – Michelle Obama az egészséges és mértékletes táplálkozást népszerűsítő kampányára egy vagyont fordít az USA), de a hazai mutatókat elnézve a mi bizonyítványunkba is elégtelen íródik. A lakosság majdnem egyharmada dohányzik, és háromból két magyar súlyproblémákkal küzd. A cukorbetegek, a magas koleszterinszinttel és vérnyomással küzdők aránya is magas, sportolni viszont nem szeretünk, mondván: se időnk, se pénzünk ilyesmire, fáradtak vagyunk, és nem szívesen gyötörjük a testünket épp akkor, amikor a legizgalmasabb sorozatok mennek este. A fotelben elnyúlva és a negyedik csipszes zacskót magunk mögé hajítva aztán a szexuális aktivitásért sem könyörög a szervezet: csak egy újabb, komoly fizikai erőfeszítést igénylő tevékenységgé redukálódik csupán, amikor kínkeservesen, légszomjjal küszködve igyekszünk a magunk és a partnerünk kedvére tenni – a mielőbbi befejezés reményében.

Nevezhetnénk szimpla lustaságnak is az ördögöt, de a túlsúly, a dohányzás és a mozgásszegény életmód (pláne mindez egyszerre) valóban ritkán jár együtt eseménydús, örömteli és aktív szexuális élettel. A gátlásosság, a negatív testkép okozta szégyenlősség és a spontaneitás elvesztése csak az érem egyik oldala, de ott vannak az olyan piszlicsárénak tűnő akadályok is, mint a kidülledő pocak, az ide-oda ringó hájrétegek, a nehézkesség, az elsatnyult izomzat vagy a legkisebb fizikai aktivitásra is nagyon hamar fáradtsággal reagáló, elhanyagolt test. Izzadunk, zihálunk, az állóképességünk romokban – így végső soron nem sok örömünket leljük az aktusban, a motivációnk, a hajlandóságunk is eltűnőben van, és riadtan summázzuk: nemcsak az önbecsülésünket tépázza a folyamatos kudarc, de lassacskán már fizikailag is képtelenek vagyunk a szexre.

Dohányzás és szex: melyiktől köszönünk el?

A túlsúlyosság mellett a dohányzás szexuális aktivitást romboló hatásai is számosak. Az unásig ismételt velejárók (lásd: kellemetlen lehelet, dohányszagú bőr, haj és ruhák, kisebb tüdőkapacitás stb.) mellett persze jó tudni, hogy a dohányzás a tüdőkön kívül a szívet és az érrendszert is súlyosan károsítja – a merevedés eléréséhez pedig egyebek mellett egészséges érhálózatra, az erek és a vérellátás akadálytalan működésére is szükség van. Több vizsgálat tanúsága szerint a merevedési zavarok nagyjából nyolcvan százaléka összefüggésben van a dohányzással (egy évekkel ezelőtti vizsgálatban például kimutatták, hogy 116 férfiból, akiknél impotenciát állapítottak meg, 108 dohányzott). Ugyanígy: a klitorisz nem megfelelő vérellátása is problémák sokaságát generálhatja, így felelőtlenség lenne azt gondolni, hogy csak a fogaink vagy a tüdőnk egészségét kockáztatjuk. Leszokni a dohányzásról életünk egyik legkeményebb meccse, mi is aláírjuk, viszont ha a szexuális életünkre gondolunk, arra, mennyire erőtlenné és fáradékonnyá tesz a cigaretta, egy motivációval több, hogy megszabaduljunk tőle egy életre. 

A testmozgás és a jó erőnlét fontosságát pedig meg sem kíséreljük túlragozni: mindenki tisztában van vele. Hogy a szexuális életünkben is új fejezetet nyithat napi harminc perc aktív mozgás, talán segít, hogy a holnap esti thriller vagy szappanopera helyett leszaladjunk a parkba, és fussunk 3-4 kört, az esti dupla tányér pörit nokival pedig halra és salátára cseréljük. Gondoljunk csak utána, hogy a szexuális életünk sikertelenségéért tényleg hangzatos és divatos betegségek felelősek-e, vagy egyszerűen csak lusták és tunyák vagyunk – még ahhoz is, hogy némi öröm reményében izzadjunk.

(forrás: borsa.hu)

Olvassa tovább a bende potencia oldalon

A bejegyzés trackback címe:

https://kapszulacenter.blog.hu/api/trackback/id/tr7712095113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása